Stav muža zasypaného zeminou je vážny, ale stabilizovaný

13.05.2008 Celý región

Vranov nad Topľou 13. mája (TASR) - Zdravotný stav muža, ktorého dnes napoludnie zasypala zemina pri výkopových prácach na Herľanskej ulici vo Vranove nad Topľou v blízkosti rieky Topľa, je vážny.
\"Pacient je v súčasnosti stabilizovaný a napojený na umelú ventiláciu pľúc, \" uviedol dnes pre TASR službukonajúci lekár anestéziologicko-resuscitačného oddelenia Vranovskej nemocnice.
Okrem tohto muža, ktorého zasypala zemina úplne, druhého robotníka pohltila do pása.
Výkop bol hlboký štyri až päť metrov a počas prác, podľa vyjadrení zasahujúcich hasičov, nebol zabezpečený.

Doplnené:

Vranovskí policajti začali trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví, ku ktorému došlo dnes tesne popoludní pri výkopových prácach na Herľanskej ulici vo Vranove nad Topľou.
Počas prác, ktoré vykonávala istá sninská firma v blízkosti rieky Topľa, došlo k zosuvu zeminy, ktorá zasypala dvoch robotníkov. Výkop bol hlboký štyri až päť metrov a počas prác, podľa vyjadrení zasahujúcich hasičov, nebol zabezpečený.
Zdravotný stav 49-ročného muža z Bystrého je vážny. Podľa lekárov je pacient v súčasnosti stabilizovaný a napojený na umelú ventiláciu pľúc. Okrem tohto muža, ktorého zasypala zemina úplne, druhého 62-ročného Sninčana pohltila do pol pása. Muž utrpel ľahšie zranenia s práceneschopnosťou do siedmich dní.
\"Policajti budú skúmať aj dodržiavanie bezpečnostných predpisov na stavbe. K prípadu privolali aj odborníka z Inšpektorátu práce, \" uviedla dnes pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Magdaléna Fečová.
 

Vyberte región